Pannkaksrulle med Räkor

Pannkaksrulle med räkor är en läcker och lättlagad rätt som passar perfekt både till lunch och middag. Den krämiga fyllningen med räkor och färska grönsaker i en mjuk pannkaka är en smakupplevelse du inte vill missa. Låt oss dyka in i detta underbara recept!

Ingredienser

Pannkakor

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • Smör till stekning

Fyllning

  • 300 g skalade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1/2 röd lök, finhackad
  • 1/2 gurka, tärnad
  • 1 msk dill, hackad
  • Salt och peppar efter smak
  • Citronklyftor till servering

Instruktioner

  1. Förbered pannkakssmeten: Vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg och salt till en slät smet. Låt smeten vila i ca 10 minuter.
  2. Stek pannkakorna: Värm en stekpanna och tillsätt lite smör. Häll i en slev smet och stek tunna pannkakor tills de är gyllenbruna på båda sidor. Upprepa tills all smet är använd. Låt pannkakorna svalna.
  3. Förbered fyllningen: I en stor skål, blanda majonnäs och crème fraîche tills de är väl kombinerade. Tillsätt räkor, finhackad röd lök, tärnad gurka och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll pannkakorna: Lägg en pannkaka på en arbetsyta och skeda upp en generös mängd fyllning på ena sidan. Rulla ihop pannkakan till en rulle. Upprepa med resterande pannkakor och fyllning.
  5. Servera: Skär pannkaksrullarna i lagom stora bitar och arrangera dem på ett serveringsfat. Garnera med citronklyftor och extra dill om så önskas.

Serveringstips

Servera pannkaksrullarna med en fräsch grönsallad och kanske ett glas kallt vitt vin. Dessa rullar passar även utmärkt på en buffé eller som en del av en brunch.

Vanliga frågor

  1. Kan jag använda färska räkor istället för frysta? Ja, färska räkor ger en ännu bättre smak och textur till fyllningen.
  2. Kan jag förbereda pannkakorna i förväg? Absolut, du kan steka pannkakorna dagen innan och förvara dem i kylen tills det är dags att fylla dem.
  3. Vad kan jag använda istället för majonnäs? Du kan ersätta majonnäsen med grekisk yoghurt för en lättare fyllning.
  4. Kan jag frysa pannkaksrullarna? Det är bäst att inte frysa dem eftersom fyllningen kan bli vattnig när den tinas upp.
  5. Vilka andra ingredienser kan jag lägga till i fyllningen? Avokado, paprika eller finhackad selleri kan vara trevliga tillägg i fyllningen.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *