Pannkaksrullar med fisk eller skaldjur är en lyxig variant som passar perfekt till förrätt, buffé eller som en lättare huvudrätt. Här får du inspiration till både klassiska och spännande fyllningar!
Ingredienser
Fyllning 1: Rökt lax och färskost
- 200 g rökt lax, tunt skivad
- 100 g färskost (gärna med gräslök eller pepparrot)
- 1 msk citronjuice
- Färsk dill till garnering
Fyllning 2: Skagenröra
- 200 g skalade räkor
- 2 msk majonnäs
- 2 msk creme fraiche
- 1 msk finhackad dill
- 1 tsk citronjuice
- Salt och peppar
Fyllning 3: Tonfiskröra
- 1 burk tonfisk i vatten (ca 150 g)
- 2 msk majonnäs
- 2 msk grekisk yoghurt
- 1 tsk kapris, hackad
- 1 liten rödlök, finhackad
- Svartpeppar
Fyllning 4: Krabbröra
- 200 g krabbkött eller crabsticks, strimlat
- 2 msk majonnäs
- 2 msk creme fraiche
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk hackad gräslök
Fyllning 5: Vitlöksfrästa räkor
- 200 g skalade räkor
- 1 msk smör
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk chiliolja (valfritt)
- Färsk persilja, hackad
Instruktioner
- Förbered pannkakorna: Grädda tunna pannkakor enligt ditt favoritrecept och låt dem svalna.
- Rökt lax och färskost: Bred ut färskost på pannkakan, lägg på skivad lax och pressa över lite citronjuice. Toppa med dill och rulla ihop.
- Skagenröra: Blanda räkor, majonnäs, creme fraiche, dill och citronjuice. Smaka av med salt och peppar. Fyll pannkakan och rulla.
- Tonfiskröra: Mosa tonfisken och blanda med majonnäs, yoghurt, kapris och rödlök. Krydda med svartpeppar. Fyll pannkakan och rulla.
- Krabbröra: Blanda krabbkött med majonnäs, creme fraiche, dijonsenap och gräslök. Fyll pannkakan och rulla.
- Vitlöksfrästa räkor: Stek räkor i smör med vitlök och chiliolja. Låt svalna något innan du fyller pannkakan. Strö över persilja och rulla.
Serveringstips
- Skär rullarna i snittar och servera som förrätt eller på buffébordet.
- Dekorera med färska örter, citronklyftor eller lite rom för extra lyx.
- Kombinera med en fräsch sallad vid servering som huvudrätt.
Vanliga frågor:
1. Kan jag använda frysta räkor?
Ja, men låt dem tina ordentligt och torka av dem för att undvika för mycket vätska i fyllningen.
2. Vilken typ av pannkaka är bäst för dessa fyllningar?
Tunna pannkakor eller crêpes är perfekta eftersom de är lätta att rulla.
3. Kan jag förbereda fyllningarna i förväg?
Absolut! Förvara dem i kylen i upp till ett dygn innan montering.
4. Kan jag ersätta majonnäs i rörorna?
Ja, grekisk yoghurt eller creme fraiche kan användas som lättare alternativ.
5. Hur länge kan pannkaksrullarna förvaras i kylen?
Färdigmonterade rullar håller i kylen i cirka ett dygn, men de är godast färska.
Lämna ett svar